مزاج شناسی خانواده
مزاج یا طبع طریقه یا روشی از پزشکی در قدیم بوده که توسط پزشکان باستانی پایه گذرای شده است. در این روش جزییات یک ترکیب فرضی . همچنین عملکرد بدن انسان شرح اده شده است.
چهار مزاج اصلی در این سیستم وجود دارد که عبارتند از دموی(خونی) ، صفراوی ، سوداوی و بلغمی که هریک ویژگیهای جسمی و روحی خاصی خاصی دارند. این ویژگیها موجب شده است که افراد دارای توانمندیها و استعداد در زمینه های خاصی بوده و مستعد ابتلا به بیماریهای خاصی باشند.
مزاجهای مختلف بر اساس ویژگیهایی مادی شامل گرما ، سرما ، رطوبت وخشکی ایجاد می شوند. این ویزگیها در هر فردی وجود دارند ولی غلبه برخی موجب بروز حالت خلط غالب در بدن افراد می شود.
انسانها با مزاج خاصی می تولد می شوند که بعنوان مزاج ذاتی یا جبلی شناخته می شود ولی تحت تاثیر عوامل مختلف قابل تغییر ، تشدید یا تعدیل می باشند.
مهمترین عامل موثر بر مزاج ، تغذیه و الگوی زندگی است که در طب سنتی برای ایجاد تعادل و رفع مشکلات مورد بررسی و اصلاح قرار می گیرد.
از سوی دیگر مزاجها با تفاوتی که در ترکیب عناصر مختلف در بدن انسان دارند تأثیراتی گوناگون و گاه متضادی روی خصوصیتها و رفتارهای فرد دارند.
یادگیری مزاج شناسی برای درک عامل مشکلات عضلانی و مفصلی در ماساز ایرانی کاریز یکی از الزامات می باشد.
بخشی از دوره آموزشی خانواده سبز به مبانی مزاج شناسی اختصاصی دارد تا شما بتوانید با آشنایی مزاج خودتان و اعضای خانواده تان ضمن حفظسلامت و تقویت بنیه اعضای خانواده ، تعامل مناسبی با ایشان داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید