ماساژکاریز چگونه سبکی است؟
قنات یکی از از بزرگترین ابتکارهای ایرانیان باستان برای استخراج وانتقال آبهای زیرزمینی می باشد
قنات یا کاریز یک مجرای تقریباً افقی همراه با تعدادی چاه است که در زمین حفر میشود تا آب زیرزمینی در آن روان شود و به سطح زمین راه پیدا کند. قسمت اصلی قنات، مجرای افقی یا پیشکار است که وظیفه انتقال آب را به طرف مظهر قنات به عهده دارد. مجرای افقی با تعدادی چاه عمودی که به نام میله معروف است به سطح زمین راه پیدا میکند.
در زمان بازگشایی یک قنات مخروبه ، ابتدا مجرای افقی را بوسیله بیرون بردن نخاله ها و سنگ و خاکهای ریزش کرده ، باز می کردند و سپس به بازکردن مادرچاه که چاه اصلی قنات می باشد می پرداختند.
این سیستم بازگشایی و ترمیم در طب سنتی ایران نیز بکار می رود به این صورت که قبل از نضج و اقدام برای خارج کردن اخلاط مضر از بدن بیمار در اولین قدم پزشک به باز کردن مسیر دفع اخلاط می پردازد. مثلا در دفع اخلاط پوست ابتدا با حمام طبی و استعمال نوره منافذ دفع عرق و چربی را در پوست باز می کند یا در دفع اخلاط خونی ابتدا با رفع یبوست بیمار راه دفع اخلاط از طریق روده ها را باز می کند ودر مرحله بعد به نضج اخلاط و دفع انها می پردازد.
در ماساژ کاریز قبل از کار بر روی بافت عضلات و رفع اسپاسم و نقاط ماشه ای و تایت باندها ، به تخلیه مایعات محیط عضله که حاوی گازکربنیک ، اسید لاکتیک می باشد و جذب مایعات تازه حاوی اکسیژن و مواد غذایی می پردازد تا محیط عضله را برای انجام کارکرد طبیعی عضله مناسب کند و سپس به کار بر روی بافت عضله می پردازد چون در این حالت ضمن رفع سریعتر اختلالات عضله ، محیط را برای جلوگیری از عود اختلالات تغییر داده است.
دیدگاهتان را بنویسید