آشنایی با اثرات درمانی ماساژ در طب سنتی
سایت طبایع
اطبای طب سنتی ماساژ را نوعی ورزش می شمارند و تمام خواص یک ورزش مناسب را برای آن نیز قائل هستند و حتی در مواردی آن را برتر از ورزش کردن دانستهاند که خاصیت درمانی فراوانی دارد. ابن سینا در کتاب قانون کاربردهایی برای ماساژ درمانی برشمرده است که عبارت اند از: لاغر کردن بدن، کنترل عوارض ناشی از حالت تهوع، افزایش جذب و تاثیر داروهای پوستی، درمان فراموشی، درمان صرع، کنترل بیماریهای عصبی، درمان ورمها، افزایش خونرسانی به اعضاء، درمان بیخوابی، کمک به زایمان، درمان فتق، درمان کمردرد، درمان قولنج و …
هدف اصلی در ماساژ درمانی ایرانی، تنظیم حرارت بدن و کمک به دفع مواد زائد است. این نوع ماساژ درمانی بر اساس شدت، سرعت، مدت و نحوه انجام به پنج دسته صلب، نرم، معتدل، کثیر و خشن تقسیم میشود. به نظر میرسد که عمده تفاوت ماساژ ایرانی با دیگر سبکهای ماساژ درمانی نه در نحوه اجرای آن بلکه در توجه ویژه به شرایط خاص هر فرد و دلیل اختلال پیش آمده است.
برای انجام ماساژ باید نکاتی چند را مورد توجه قرار داد که می توانید آن را در اینجا مطالعه کنید.
اثرات درمانی ماساژ
- از اثرات درمانی ماساژ، از منظر اطبای ایرانی، دفع مواد غلیظ از یک عضو است. ماساژ، مواد زائدی که در عضوی خاص جمع شدهاند و به علت غلظت با داروهای مسهل یعنی داروهایی که مواد زائد را از طریق سیستم گوارش دفع میکند و قابل جذب و دفع نیستند را رقیق میکند و برای تحلیل و دفع تدریجی آماده میسازد.
- دومین اثر درمانی ماساژ، از منظر اطبای ایرانی، پرورش موضعی اندام است. چرا که در ماساژ بدون مشارکت سایر اعضا می توان گرمای یک عضو را افزایش داد و با بازشدن موضعی مجاری و رقیق ساختن مواد خونرسانی، آن را تقویت کرد. در حالی که در ورزش (حتی ورزشهای موضعی) به ناچار اندامهایی نیز که قصد پرورش آنها را نداریم، حرکت داده میشوند و این هدف به خوبی تامین نمیشود.
- سومین اثر درمانی ماساژ، از منظر اطبای ایرانی، تحلیل مواد ریحی است. ماساژ، مواد خاصی که در اصطلاح تخصصی طب سنتی به آن ها مواد ریحی گفته می شود یعنی از نظر قوام همچون باد هستند را تحلیل می برد. دفع این مواد به علل مختلفی از جمله قوام خاص یا نپختگی شان با داروهایی مثل مسهل ها ممکن نیست ورزش هم روش درمانی مناسبی نیست چراکه ورزش درمانی در این موارد باید قوی و طولانی باشد و انجام چنین حرکاتی برای خیلی ها ممکن نیست بنابراین بهترین روش درمان در این موارد همان دلک یا مالش است. از طرفی در مواردی ممکن است مصرف دارو ممکن نباشد یا بیمار به مصرف آن رضایت ندهد و به خوردنش عادت نداشته باشد که در این موارد نیز ماساژ روش منتخب درمانی است.
- چهارمین اثر درمانی ماساژ از نظر اطبا، جلو گیری از غلبه برودت موضعی است. ماساژ، روش درمانی بیماری هایی است که بر اثر غلبه سرمای شدید بر یک عضو ایجاد می شود. مثل انواع کشیدگی یا اسپاسم های ایجاد شده در عضلات گردن و ترقوه که بهترین درمان شان مالش بعد از پاکسازی بدن از مواد زاید است.
- پنجمین اثر درمانی ماساژ از منظر اطبای ایرانی، جذب مواد به موضع ماساژ است. ماساژ، می تواند ماده را از عضوی به عضو دیگر جذب کند و با این حرکت بدون این که ماده ای از بدن دفع شود جریان آسیب زا از عضو بیمار منحرف و بیماری رفع می شود. حکما این روش را به صورت ماساژ پا در درمان بیماری های اندام فوقانی خصوصاً سردرد مطرح کرده اند…
- ششمین اثر درمانی ماساژ از منظر اطبای ایرانی، ممانعت از تحلیل مواد است. از فواید ماساژ با روغن، ممانعت از تحلیل رطوبت های ضروری بدن با ایجاد انسداد در منافذ پوستی است.
- هفتمین و آخرین اثر درمانی ماساژ از منظر اطبای ایرانی، به اعتدال رساندن نرمی یا سفتی بدن است. ماساژ می تواند بدن های سفت را متخلخل یا منعطف و بدن های نرم و شل را محکم کند و این کار تنها با مالش ممکن است. در واقع انباشتگی بدن های متخلخل، استحکام بدن های نرم، تکاندن یا متخلخل کردن بدن های انباشته و نرم کردن بدن های سخت و محکم از اهداف ماساژ شمرده می شود.
رفع پف صورت با ماساژ
ماساژ پوست گردش خون را بالا میبرد و باعث میشود که پوست روشنتر و جوانتری داشته باشید. ماساژ دادن باعث سفت شدن پوست صورت شده و در نتیجه لکهها و پف صورت را از بین میبرد.
رفع چین و چروک صورت با ماساژ
ماساژ صورت به وسیله روغن کدو یا سایر مواد نرم کننده به صورت ١٠ دقیقه در هنگام شب میتواند تاثیر بسیاری در پیشگیری از چین و چروک پوست داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید